Пт. Бер 29th, 2024

Глава Футбольної асоціації Ірландії (FAI) Джон Ділейні зізнався, що президент ФІФА Йозеф Блаттер дав його асоціації хабар в обмін на мовчання і відмова від судового розгляду.

Сума хабара становила 5 мільйонів євро, повідомляє РБК Україна, передає OnPress.info.

У другому стиковому матчі між командами Франції та Ірландії при визначенні учасників фінальної частини чемпіонату світу 2010 року нападник французів Тьєррі Анрі зіграв рукою, зробивши пас на Вільяма Галласа, який забив гол у ворота збірної Ірландії, таким чином позбавивши ірландців путівки на ЧС-2010 у ПАР.

Після гри керівництво Футбольної асоціації Ірландії мав намір у суді домогтися права виступити на світовій першості, тому що гол, який позбавив їх цієї можливості, був забитий при очевидному порушення правил.

Ділейні зазначив, що незважаючи на впевненість ірландців у своїй правоті, вони вважали за краще піти на компроміс з главою ФІФА і прийняли умови угоди.

Як зазначає радіо, ФІФА опублікувала заяву про те, що заплатила 5 млн дол. ФАІ в січні 2010 року для того, щоб зупинити юридичні дії щодо інциденту. У ФІФА сказали, що гроші були «кредитом», який, як передбачалося, буде повернено, якщо Ірландія пройде кваліфікацію на ЧС-2014. Кредит був згодом списаний.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *