Сб. Кві 27th, 2024

Розвиток Букайо Саки як золотого таланту для Арсеналу та Англії рухається такими швидкими темпами, що особливі моменти більше не є несподіванкою.

21-річний гравець підтвердив свій зростаючий статус перлини в короні Англії, відігравши ключову роль протягом трьох хвилин, щоб забезпечити перемогу з рахунком 2:0 проти України, яка дала їм максимум очок у перших двох відбіркових матчах Євро-2024.

Англія працювала 37 хвилин перед добре організованою Україною, а Сака був яскравим світлом і найбільшою надією на прорив, коли він подарував лівому захиснику Евертона Віталію Миколенку жахливий час.

Сака належним чином виконав запрошуючий навіс, який відбив на Гаррі Кейна на дальній штанзі, забив його 55-й гол за Англію, додавши до історичного рекорду, який він встановив у стартовій перемозі відбору проти Італії в Неаполі (2:1).

Кейн і Сака влучні, коли Англія перемогла Україну
Подкаст Football Daily: Англія перемогла Україну, а Меддісон «вдруге дебютував»
Кульмінація гри, яка була рутинною за своїм результатом і ефективною за своєю продуктивністю, прийшла через три хвилини, коли Сака знову висвітлив міжнародну арену.

Він пробив правий фланг, а потім якісно та точно пробив лівою ногою у верхній кут, за межами витягнутої руки голкіпера збірної України Анатолія Трубіна.

І це фактично все. Робота зроблена.

Зараз Сака є одним із незамінних молодих талантів Англії разом із Джудом Беллінгхемом і Декланом Райсом – тріо, на яке тренер Гарет Саутгейт розраховуватиме, за винятком нещасних випадків, принаймні до Євро-2024.

Він — гравець світового класу, який розвивається. Дійсно, дехто міг би з виправданням сказати, що він уже на такому розрідженому рівні.

Юнак “Арсеналу” чудово провів чемпіонат світу в Катарі та блищить у захоплюючій гонитві “канонірів” за першим титулом Прем’єр-ліги з 2004 року.

Сака виглядає ідеально вдома на будь-якому рівні, і хороша новина для клубу та країни полягає в тому, що його прогрес не сповільнюється. Дійсно, такі його здібності та самовідданість, він стане тільки кращим.

Це був його восьмий гол за збірну Англії, доказ того, що він не лише творець, а й бомбардир. Він більше не є невідомою величиною для міжнародної оборони, але він має талант знаходити способи зробити свій вплив, і він зробив це знову тут.

Сака працює невтомно, його командна етика є взірцевою, і будь-які спроби використати фізичну сторону гри, щоб завадити йому, просто відкидаються.

Він був зіркою цього англійського шоу, забезпечивши менеджеру Саутгейту початок кваліфікації, якого він прагнув до цієї міжнародної перерви.

Небезпечно заглядати занадто далеко вперед, але, враховуючи першу виїзну перемогу Англії в Італії з 1961 року та цей комфортний успіх на Уемблі, вже важко побачити будь-які обставини, за яких вони не будуть у Німеччині та рекламовані як потенційні переможці. влітку 2024 року.

Їхня гра в жодному разі не була ідеальною, але результати є ідеальною основою для прогресу в групі, до якої також входять Мальта та Північна Македонія.

Саутгейт буде дуже задоволений першими 45 хвилинами Англії в Неаполі перед таємничим падінням рівня продуктивності в другому таймі. Тут вони зробили відчайдушний пішохід першим за 37 хвилин до того, як Сака дав іскру.

Україна не створювала серйозної проблеми в атаці для захисту Англії, а також жодних тривожних моментів для голкіпера Джордана Пікфорда та припущення, що вони можуть повернутися в гру.

Були й інші плюси для Саутгейта та Англії, щоб досягти хороших результатів.

Гравець «Лестер Сіті» Джеймс Меддісон виправдав свій вибір для першого старту перед Джеком Грілішем насиченою, творчою грою, яка сподобалася його численним шанувальникам після того, як його надії залишити свій слід на Чемпіонаті світу були завалені через травму коліна, отриману в його останньому клубі гра перед турніром.

Також був особливий момент для 27-річного нападника «Брентфорда» Івана Тоні, який виграв свій перший матч, вийшовши на заміну на 81-й хвилині. Можливо, він думав, що це ніколи не станеться після того, як він був у складі збірної Англії на іграх Ліги націй УЄФА в Італії та вдома в Німеччині у вересні минулого року, але не використав.

Капітан Кейн отримав «Золоту бутсу» перед початком матчу на знак визнання того, що він побив рекорд країни, забив 54-й гол в Італії.

І він почав просувати рекордну позначку ще далі, створивши найважливіший початок. Навряд чи це було щось прекрасне, але ще раз підтвердило, наскільки Кейн важливий для Англії з цим природним хистом стрільця – і його лідерством.

Однак цей день належав Саці.