Чт. Кві 25th, 2024

Національна комісія з регулювання ринків фінансових послуг рекомендує страхової компанії “Україна” достроково розірвати договори страхування автомобілів патрульної поліції Києва і повернути страхові платежі Міністерству внутрішніх справ, так як в момент укладення договорів страховик не мав ліцензії.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Нацкомісії.

“В ході перевірки регулятор встановив факт безліцензійної діяльності СК “Україна” при укладенні 265 договорів за ОСАГО (обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності автовласників) з МВС”, – наголошується в повідомленні.

“Одним з варіантів усунення порушення щодо безліцензійної діяльності може бути дострокове припинення договорів обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності з поверненням страхових платежів в повному обсязі”, – сказав член комісії Нацкомфінпослуг Денис Яструб.

При цьому СК “Україна” може самостійно обрати механізм для усунення порушень.

Нагадаємо, укладення договорів між СК «Україна» та нової патрульною службою на загальну суму 273 тис. грн відбулося 23 червня, оплата страхових платежів по них – 24 червня.

У той же час, за даними Нацкомісії, ще 3 квітня 2015 року було призупинено дію ліцензії страхової компанії “Україна” на ОСАГО, а 30 квітня 2015 року ця ліцензія була анульована.

З 1 липня 2015 року СК “Україна” була позбавлена членства в МТСБУ у зв’язку із заборгованістю по сплаті відрахувань у фонди бюро.

У Нацкомфінпослуг підкреслюють, що страхова компанія не звільняється від виконання зобов’язань за укладеними раніше договорами обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *