Пт. Бер 29th, 2024

Національний банк України заборонив українцям інвестувати в об’єкти інвестиційної діяльності, розташовані на тимчасово окупованій території вільної економічної зони «Крим».

Про це йдеться в постанові НБУ №699 «ПРО застосування окремих норм валютного законодавства під час режиму тимчасової окупації на території вільної економічної зони “Крим” від 3 листопада 2014 року», опублікованому на сайті регулятора.

“Інвестиції резидентів в об’єкти інвестиційної діяльності, які розташовані (зареєстровані) на території Криму, забороняються”, – зазначається в постанові.

При цьому перекази або платежі з материкової території України на територію Криму або з території півострова на материкову територію України здійснюються в порядку, передбаченому нормативно – правовими актами Нацбанку для операцій з переказу коштів за межі України або в Україну.

Як повідомляв Укрінформ, НБУ прирівняв фізичних і юридичних осіб, які зареєстровані та постійно проживають на території вільної економічної зони “Крим”, до нерезидентів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *