Вт. Кві 23rd, 2024

Національний банк України прирівняв фізичних і юридичних осіб, які зареєстровані та постійно проживають на тимчасово окупованій території вільної економічної зони “Крим”, до нерезидентів.

Про це йдеться в постанові НБУ №699 “ПРО застосування окремих норм валютного законодавства під час режиму тимчасової окупації на території вільної економічної зони “Крим” від 3 листопада 2014 року, опублікованому на сайті регулятора.

«Особа, місце перебування якої (зареєстровано/постійно проживає) на території вільної економічної зони «Крим», прирівнюється до нерезиденту», – йдеться в документі.

Згідно з постановою НБУ, угоди, укладені суб’єктами Криму з резидентами України, вважатимуться зовнішньоекономічними контрактами.

Читайте також: Держмитслужба роз’яснила, хто і як може приїжджати з Криму

Нагадаємо, Державна фіскальна служба при оподаткуванні з середини жовтня прирівняла юридичні та фізичні особи, які мають податкову адресу, місце розташування або місце проживання на території вільної економічної зони «Крим», до нерезидентів.

В Україні від 27 вересня набув чинності закон про створення вільної економічної зони на тимчасово окупованій території України, який визначає особливості економічної діяльності в Криму і Севастополі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *