Сб. Лип 27th, 2024

На харківських підприємствах, які входять до складу “Укроборонпрому”, відкрито до тисячі вакансій.

Про це розповів у ході зустрічі з головою ХОДА Ігорем Балутой директор обласного центру зайнятості Володимир Міненко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Обласний центр зайнятості проводить активну роботу щодо забезпечення кадрами підприємств “Укроборонпрому”, а їх у Харкові дев’ятнадцять. На цих підприємствах відкрито до тисячі вакансій, з них понад півтисячі – для укомплектування за сприяння обласної служби зайнятості”, – зазначив Міненко.

Читайте також: Харківський танковий завод оголосив набір робітників

За його словами, з початку року служба зайнятості укомплектувала 580 вакансій, в тому числі півсотні – за рахунок професійного навчання.

“Безробітні навчалися на замовлення роботодавців як на самих підприємствах, так і на базі Харківського центру професійно-технічної освіти держслужби зайнятості. Підготовлено більше 400 токарів, фрезерувальників, слюсарів-ремонтників, заточників, верстатників широкого профілю, наладчиків. Рівень їх працевлаштування перевищує 90 відсотків”, – додав Міненко.

За його словами, за замовленням підприємств “Укроборонпрому” проведено 20 ярмарків вакансій, з них 10 – для ДП “Завод ім. Малишева”.

Читайте також: У Харкові вже в листопаді випустять рекордну кількість зброї

“Найбільша потреба у робочих – на заводі ім.малишева, заводах “ФЕД” і спецмашин, де зарплата – до 3 тис. грн. Верстатники на заводах “Турбоатом” і “Електромашина” отримують від 4 тис.грн. і вище”, – підкреслив Міненко.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 11 жовтня, Президент України Петро Порошенко відвідав завод ім.малишева. На зустрічі з трудовим колективом він пообіцяв вже в листопаді збільшення обсягів виробництва завдяки новим замовленням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *