Сб. Кві 27th, 2024

Збільшення Виробництва Зброї для України

НАТО планує інтенсифікувати виробництво боєприпасів для України та країн-членів Альянсу, які надали підтримку Києву. Про це повідомила посол США при НАТО, Джуліан Сміт, під час участі у віртуальному форумі “Виграти війну. Виграти мир”, організованому Центром аналізу європейської політики (CEPA).

Необхідність Виробництва Боєприпасів

Посол Сміт зауважила, що внаслідок активних бойових дій в запасах деяких видів зброї та боєприпасів виникла недостача. За словами Сміт, допомога, надана Україні союзниками по НАТО, вже вичерпала свої можливості, і тому НАТО вирішило розпочати роботу щодо плану дій з оборонного виробництва.

Співпраця з Приватним Сектором

Для забезпечення ефективності цього процесу, в Альянсі активно працюють над посиленням співпраці з приватним сектором. Мета полягає в прискоренні виробничих ліній оборонної продукції і забезпеченні потреб України та інших країн-членів НАТО.

Підтримка України та Її Значення

Посол США наголосила, що всі члени НАТО поділяють зобов’язання підтримувати Україну в її боротьбі за безпеку та територіальну цілісність. Україна не лише захищає свою територію, але й оберігає цінності, які є важливими для всієї міжнародної спільноти.

Незгасаюча Підтримка Союзників

Посол Сміт завершила свою заяву, наголошуючи, що жоден із союзників не виражав бажання зменшити свою підтримку Україні. Підтримка України залишається важливою та стійкою і об’єднує всі 31 країну-члена НАТО.