Чт. Бер 28th, 2024

Регулятори США прагнуть заборонити Binance, найбільшу у світі платформу для торгівлі криптовалютами, стверджуючи, що фірма працювала в країні незаконно.

У позові від Комісії з торгівлі товарними ф’ючерсами (CFTC) говориться, що фірма розвивала бізнес у США, але не зареєструвалася належним чином в органах влади.

Він звинуватив Binance у порушенні численних фінансових законів США, у тому числі правил, спрямованих на перешкоджання відмиванню грошей.

Binance захистила свою практику.

Вона заявила, що зробила «значні інвестиції», щоб гарантувати, що американські користувачі не були активними на платформі, включаючи блокування користувачів, ідентифікованих як американські громадяни або резиденти, або які мали номер мобільного телефону в США.

«Це подання є несподіваним і розчаровуючим, оскільки ми співпрацюємо з CFTC більше двох років. Тим не менш, ми маємо намір продовжувати співпрацю з регуляторами в США та в усьому світі», — заявили в фірмі.

«Найкращий шлях — захистити наших користувачів і співпрацювати з регуляторами для розробки чіткого, продуманого регуляторного режиму».

Заснована в 2017 році компанія зараз є найбільшою у світі централізованою біржею цифрових активів, яка має понад 100 мільйонів користувачів у всьому світі. Її очолює канадський мільярдер китайського походження Чанпен Чжао, ім’я якого також згадується в скарзі.

CFTC заявив, що Binance активно працює в США з 2019 року, але ніколи не була належним чином зареєстрована в уряді та не дотримувалася відповідних законів США, використовуючи «навмисно непрозору» глобальну корпоративну структуру, щоб уникнути нагляду.

Протягом більшої частини цього часу Binance не вимагала від своїх клієнтів надавати будь-яку інформацію для підтвердження особи перед торгівлею на платформі, стверджується CFTC у цивільному позові, поданому до федерального суду в Іллінойсі.

У 2021 році фірма оголосила, що посилює свої правила. Але в той же час CFTC заявив, що консультував клієнтів із США щодо того, як уникнути цього контролю за допомогою віртуальних приватних мереж (VPN) і підставних компаній.

За словами CFTC, фірма ухилилася від правил, щоб «максимізувати корпоративний прибуток».

Він звернувся до суду США з проханням про реституцію та штрафи, а також про постійну заборону на торгівлю та реєстрацію.

Голова CFTC Ростін Бехнам сказав, що уряд порушив справу, щоб захистити американських інвесторів, і це має стати ширшим попередженням для тих, хто працює в крипто-секторі.

«Протягом багатьох років Binance знала, що вони порушують правила CFTC, активно працюючи як над тим, щоб підтримувати потік грошей, так і уникати відповідності. Це повинно бути попередженням про те, що CFTC не терпітиме навмисного ухилення від законодавства США», — сказав він.

Приблизно в той час, коли було оголошено про позов, пан Чжао опублікував у Твіттері повідомлення, яке читало «4» – очевидно, відсилаючи підписників до поради в попередній публікації, яка закликала людей «ігнорувати… фейкові новини, напади тощо».

Після кількох років вибухового зростання криптоіндустрія бореться з різким падінням цін, а також з посиленням контролю з боку регуляторів.