Пт. Бер 29th, 2024

На виконання рішень РНБО уряд доручив використовувати технологічну нафту “Укртранснафти” для потреб ЗСУ, Нацгвардії і Держприкордонслужби.

Про це інформує прес-служба КМУ.

“Урядом України доручено Міністерству енергетики та вугільної промисловості України та НАК “Нафтогаз України” забезпечити використання технологічної нафти ПАТ “Укртранснафта”, що зберігається на потужностях ПАТ “Укртатнафта” для виробництва нафтопродуктів у встановленому порядку для потреб Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України”, – йдеться в повідомленні.

Уряд також доручив забезпечити створення запасів нафтопродуктів для стратегічних потреб держави.

Нагадаємо, в травні 2014 року “Укртранснафта” за своєю ініціативою викачала з магістральних нафтопроводів 675 тисяч тонн технологічної нафти.

29 травня СБУ оголосила про розслідування справи про зловживання посадових осіб “Укртранснафти” при укладанні договорів на зберігання технологічної нафти, витісненої з магістральних нафтопроводів.

Згідно з повідомленням, у 2014 році керівництво “Укртранснафти” уклало зі структурами Коломойського договори про безоплатному зберіганні технічної нафти терміном на рік, однак незабаром було підписано додаток до угоди, яка скоротила цей термін до 90 днів.

Після цього зберігання нафти стало платним, що завдало державі збитків – на момент заяви СБУ вони оцінювалися 456 мільйонів 437 тисяч гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *