Пн. Вер 16th, 2024

Суттєво підвищити рівень комфорту під час відпочинку на природі можна за допомогою певних видів спорядження. Одним з них є меблі туристичного призначення. Найчастіше це легкі розкладні конструкції у вигляді стільців, столів, ліжок тощо.

Туристичні меблі: основні різновиди

Головна ознака повноцінного відпочинку — це відчуття комфорту. Готувати їжу, споживати її, просто відпочивати, сидячі прямо на траві не дуже зручно, особливо за тривалого перебування на природі. В таких випадках вам знадобляться туристичні меблі. До них відносяться такі основні категорії:

  • Складані стільці та крісла. Вони легкі, компактні, займають мало місця в складеному вигляді. Іноді мають підставки для напоїв, вентиляційні вставки, кишені для зберігання різних потрібних дрібниць;
  • Туристичні столи. Вони мають алюмінієву основу. Стільницю цих меблів виготовляють з міцної сітки, алюмінію, МДФ, пластику. Завдяки продуманій конструкції їх можна скласти навпіл, стільниця з твердим покриттям згортається гармошкою.
  • Кемпінгові ліжка або розкладачки. Складаються з міцного та легкого каркаса, на який натягнута текстильна поверхня для сну та відпочинку. Мають регульовані підголів’я.
  • Підвісні гамаки. Можуть продаватися в комплекті з москітними сітками для захисту від комарів та інших комах.
  • Складані лавки. Зазвичай розраховані на двох людей. Можуть мати м’яке сидіння з наповнювачем та опцію регуляції підлокітників.
  • Табурети. Найпростіший вид туристичних меблів. Користується популярністю серед рибалок.

Деякі туристичні меблі можна придбати в комплекті. Зокрема, це можуть бути портативні кухонні набори, що складаються зі стола та чотирьох стільців. Деякі моделі оснащені поличками для зберігання посуду та продуктів.

Головні вимоги до кемпінгових меблів

Зрозуміло, що ні звичайні, ні садові меблі не підходять для подорожей. Меблі для туризму повинні відповідати ряду критеріїв. До основних належать міцність, компактні розміри, довговічність та простота у користуванні.

Каркас меблів для кемпінгу найчастіше роблять з алюмінієвих трубок та планок. Вони мають невелику вагу, але при цьому достатньо міцні. Алюміній не піддається корозії та іржі, не потребує фарбування, легко миється та є екологічно безпечним.

Тканини, що використовують для виробництва меблів, є міцними, стійкими до розривів. Вони не вигорають на сонці, легко чистяться та швидко сохнуть. Часто текстиль має вологозахисне просочення, яке запобігає появі цвілі, коли меблі тривалий час знаходяться у складеному вигляді.

Бажано, щоб столи та стільці мали регулюванні ніжки. Адже не завжди можна знайти достатньо рівну площу для їх встановлення.

Важливою характеристикою туристичних меблів є невеликі розміри у складеному вигляді. Це забезпечує їх мобільність. Часто вироби укомплектовані чохлами, які полегшують їх перенесення та захищають від зовнішніх впливів.

Туристичні стільці, крісла, лавки мають ергономічний дизайн, що сприяє комфортному відпочинку. Можливість регулювати нахил спинки, підлокітники, висоту робить їх дуже зручними у користуванні.

Конструкція туристичних меблів передбачає використання систем кріплення: шарнірів, замків тощо. Таким чином забезпечується їх стійкість. В основному меблі для відпочинку на природі можна дуже швидко розкласти без використання додаткових інструментів.

Великий вибір різноманітних туристичних меблів пропонує інтернет-магазин «Клуб мандрівників». Придбавши у нас всі необхідні аксесуари для кемпінгу ви можете бути впевнені у їх якості та безпечності.