Сб. Кві 27th, 2024

Державний Секретар Святого Престолу, кардинал П’єтро Паролін, виразив своє здивування заявами українських та російських представників про те, що вони не знають про ватиканську ініціативу, про яку Папа згадував під час свого перельоту з Будапешта. Він підтвердив, що обидві сторони були поінформовані про цю ініціативу та повторив слова Папи Франциска, який зазначив, що про неї буде оголошено, коли вона стане публічною.

Кардинал Паролін заявив, що його здивували заяви представників української та російської влади про незнання щодо ватиканської ініціативи. Він підкреслив, що він має інформацію про те, що обидві сторони були поінформовані про неї вчасно. Кардинал також визнав можливість, що через бюрократичні перешкоди комунікація може не доходити до відповідних осіб, але він підтвердив, що обидві сторони мали знання про ініціативу.

Кардинал Паролін висловив надію, що знайдуться спільні точки згоди і буде поставлений край кровопролиттю, яке негативно впливає на Україну та має серйозні наслідки для Росії. Він наголосив, що всі воєнні дії, особливо ті, що сприяють зростанню ворожнечі, не сприяють досягненню миру. Кардинал також зазначив, що припинення бойових дій і розпочаття мирного процесу є важливими кроками у досягненні стабільності та миру.