Чт. Бер 28th, 2024

В сучасному світі суспільство повинне турбуватися за тих, хто слабший. Крім населення, держава також повинна піклуватись за людей, які не мають можливості нормально пересуватись, тому затвердили законопроєкт «Про ліцензування видів господарської діяльності». Таким чином всі медичні установи повинні дотримуватись єдиних правил про надання зручних умов та отримати звіт про доступність медичних закладів для маломобільних груп населення. Це допоможе зробити зручні умови для усіх людей, а медичним закладам не потрапити до штрафних санкцій та не позбавитись ліцензії. 

Яких умов необхідно дотримуватись для отримання звіту 

Кожен медичний заклад повинен надати зручні умови, для того, щоб різні групи маломобільного населення почували себе повноцінно та без перешкод могли користуватись медичними установами. Тому клініки повинні: облаштувати пандус при вході, а також зробити широкі поручні для зручності потрапляння у приміщення.

Замовити такий звіт необхідно у БТІ, де працюють кваліфіковані фахівці, які компетентні в цьому питанні та мають великий досвід для оформлення будь-якої документації.  

У разі нехтування правилами, державні органи можуть заарештувати підприємство до тих пір, поки власник не облаштує приміщення клініки до належного вигляду. 

Загальна доступність медичних закладів для осіб з інвалідністю оцінюється по доступності основних функціональних зон: облаштування шляхів руху до об’єкта, вхід в будівлю обладнується сходами з поручнями та пандусом, в приміщеннях дублювання звукової, а також візуальної інформації, забезпечення знаками, наявність тактильного покриття підлоги. 

Якщо у вас немає звіту про доступність або ви не знаєте де можна його отримати, радимо не нехтувати правилами та звертатись до перевірених спеціалістів БТІ, вони точно знають як надати звіт, який буде мати юридичну силу. А ви будете впевнені в правильному введені бізнесу та дотриманні всіх правил, які прописані в Законі України. 

Для більш детальної інформації радимо звернутися до кращої компанії БТІ, де ви зможете отримати не тільки консультацію, а і всі необхідні документи.